Campionat de globus aerostatics lleida, championship balloning

                                  16-23 Setembre 2011

 A Lleida vam tenir l'ocasió de dirigir la mirada al cel matí i tarda, amb un luxe de colors i contrast entre cel, terra i la navegació aerostàtica.
81 globus provinents de tot Europa van fer cap a la nostra plana per aconseguir la puntuació i prestigi necessari per optar a un campionat mundial.
Els darrers anys vam tenir proves nacionals .
Per els que puguin pensar que el que fan son tant sols deixar dur se per el vent son ben errats.
A les 7 del matí amb la sortida del sol ja han posicionat el seu cistell, estès el gran globus, encenent ventiladors i prenent foc per escalfar l'aire que els durà a les alçades.
Durant una setmana han mesurat els vents a les diferents alçades, s'ha vigilat uns als altres per corregir errors, saben de posicions geogràfiques i posicionament al gps, i tota decisió ha de ser ràpida ja que un error en alçada els pot dur a sortir de la ruta prevista.
  
Si pensem, des de la sensació d' observador a peu de terra, els vents sempre bufen cap una direcció i al alçar la mirada al veure'ls navegar a dreta o esquerra ens adonem que son experts de la mínima corrent suau que els pot ajudar a assolir l'èxit

Per el que fa a les proves per assolir bàsicament es la precisió en vol i pot marcar se via gps d'aproximació màxima a les dades geo-posicionades del mapa entregat  i la de llançament de testimoni a unes enormes dianes envoltades en els 4 punts nord , sud, est i oest des d' el origen de sortida.



 El podium va ser per Stephan Zeberli  pilot Suis. Segon Ivan Ayala de la Rioja, i el tercer el Britànic David Bareford.

 mes imatges a:

http://flic.kr/s/aHsjo3k1XD

Comentaris

Òscar ha dit…
Molt joc donen els globus, però les ovelles... Les ovelles, donen joc a la foto i al plat !!!. M'agrada la del ramat, molt oportuna i queda molt be.

Entrades populars d'aquest blog

Natura i mes natura

SPARTAN RACE A PATERNA . VALENCIA 28 NOV 2015