dissabte, 29 d’octubre de 2011

Cami del Riu

Es molt difícil definir correctament  que hi ha en aquest camí que m' enamora. Allí i trobo sol-litud i companyia tot alhora. He recorregut aquest camí en totes les estacions del any i en hores diverses. Es com la pausa en la vida normal.

Ara que la tardor ja fa lluir colors he volgut fer vos un present i animar-vos a fer hi una visita. Ara, això si,tots alhora no!

dimarts, 25 d’octubre de 2011

Passejada per la Seu vella de Lleida

Aprofitant el bon oratge dels inicis de la tardor,vaig passejar per la Seu vella i fer un refresc a la seva terrasseta. La visita era tancada al public Això no ens prohibeix poder contemplar la bellesa del seu claustre. No érem els únics que contemplàvem el paisatge i es impossible resistir- s'hi a robar el seu instant . I es que per ulls de fotògraf no es indiscreció sinò de captura de contrast i colors .

dissabte, 15 d’octubre de 2011

Un mati per Alfes!

 Avui he aprofitat el poder vagar sense pensar en el rellotge.Evidentment no he fet molta distància de casa, es el privilegi de viure aprop de la natura.
Alfés es quasi un desert, un dels més grans secans de la nostra terra entre el Segrià i les Garrigues. Al passar per la carretera pots pensar que allí no hi ha mes que mosques.

 Tenia un destí ja pensat, el abocador de les deixalleries de la comarca. Allí s' agrupen moltes de les aus que en principi haurien de migrar, però tenir al menjar tant aprop, els aiguamolls que s' han anat mantenint, i la nova climatologia fan que la terra on els romans no hi volien estar, ara sigui un paradís per l' observació de la natura.
 Com es pot observar no els molesta la feina diària del abocador, estan mes pendents dels meus moviments que no de la grossa maquinaria que els envolta.
Als voltants del mateix hi son les aus rapinyaires i avui he tingut el plaer i la pena de veure com els milans son cruels , fan persecució de les que son inclús mes fortes que elles.
Durant hores han assetjat a una àliga, que intentava amagar-se rera pedres, forats o herbes i els corbs la delataven.

El que si m' hauria agradat ensenyarvos i compartir es el soroll de les ales tant de les cigonyes volan sobre meu, centenars i centenars, i els crits del milans en el silenci del gran i meravellos secà D' Alfes.

dimecres, 12 d’octubre de 2011

Una imatge animada _ Gif

pulsar sobre la imagen para ver la en movimiento 


Em feia gràcia penjar un gif  cassolà, premeu la imatge per veure-la en moviment
( clik sobre la imagen es un gif, para ver- la en movimiento)

Para quien interese: en photoshop encontramos la opción animaciones.

Yo he creado tres imagenes partiendo de esta que se ve en primer plano.
Con la opcion licuar he variado las facciones , sobretodo la boca .
Se sigue la generación de imagenes animadas , ver tutorial en
http://youtu.be/5pyRxuBf7Bw
Evidentemente no es un resultado fino el que generé pero me divertí mucho .

Aquí os dejo otro link de generador de imágenes gif
http://gickr.com/
Saludos y a divertirse
dimarts, 11 d’octubre de 2011

2on TriraidWiar a l' Ardenya- Girona

Ahir diumenge, que va començar ben bé amb la contemplació dels estels i la sortida de sol, vaig poder tornar a les comarques de Girona. Concretament l'Ardenya, per poder assistir a una nova edició dels triraids de la Wiar. Malgrat la crisi encara queden municipis oberts a donar un cop de mà a l'esport.
Les prioritats politiques abandonent els patrocinis vers  la cultura, com si fos quelcom del que podem prescindir, no pas de les multes locals, excusent la seva apatia a la situació económica. Hem donat un pas de gegant cap enrera en la promoció.

A les 9.15am  entraba a Caldes de Malavella on es va donar la sortida a 34 equips, un total de 68 participants entre dones i homes, amb l' adrenalina suficient per suar samarretes i cremar sola i roda.
La primera proba, sempre per escalfar, es orientació urbana dins  la mateixa Caldes de Malavella.Tenien 15 minuts per preparar una estratègia. Una magnifica i ràpida manera de descobrir les nostres poblacions metre a metre.

Tot seguit prenien la bicicleta i el que sembla un descans per els peus acaba sent un marturi per el cul.Direcció Vidreres on els hi esperava una prova de punteria amb el tir al arc i una de rocodrom vertical.
I des de aquesta població la distancia mes dura i llarga a peu , un cami rural destí: l'ermita de Caulés amb la contemplació del paisatge del Montseny.

La btt els esperava de nou , una distància de 1 hora i mitja o mes per arribar a meta, la platja de Lloret de mar els esperava a més dels meravellosos pastissos de la Fina. Per mi el millor regal de les WiAR.

I per fi l'esbarjo , el plaer del bany , del repos i dels premis.
Sembla acabar aqui la meva jornada , dons no, desprès d' una llarga , llarguísima conducció cap a LLeida la seu Vella em va rebre amb colors d'honor. Per fi a casa, fins el proper any Wiar.
         
1. Betlem Polo y Ona Ràfols (XinoCoc) 2:52:00
2. Juanjo Barrio y Francesc Poujarniscle (Janoja) 3:20:00
3. Pol Ràfols y Roger Solé (Pinpins Team) 3:23:00
http://desnivel.com/carreras-y-raids/treinta-y-cuatro-equipos-participan-en-la-segunda-edicion-del-triraid-de-lrardenya

dissabte, 8 d’octubre de 2011

Llamp sobre la Seu Vella

Aconseguir una imatge com aquesta no es gens fàcil. Es presta a pensar que es realment un muntatje.
Puc demostrar que no ho es , però deixant ho apart m'agradaria explicar les sensacions que vaig tenir al veure la dins la pantalla de la càmera.
Un dia d' estiu, festiu per mes dades, vaig sortir amb tota l' artilleria disposada a recórrer raconets de la meva terra mentres feia temps per recollir la família. Al caure el vespre es va formar la tormenta d'estiu. Ho tenia tot al avast   la sort del moment, el coneixer el terreny i la millor posició, l' equip i les ganes.
Van ser molt poques captures però la revisió d'aquesta va ser l'explosió de totes les emocions possibles , que ja passats els anys encara puc sentir vius .
Dessitjo que sigui  un plaer també per tots els que la vulguin contemplar.
Es a la venda per si algú la vol com pòster .
(drets reservats)

dimecres, 5 d’octubre de 2011

Campionat de globus aerostatics lleida, championship balloning

                                  16-23 Setembre 2011

 A Lleida vam tenir l'ocasió de dirigir la mirada al cel matí i tarda, amb un luxe de colors i contrast entre cel, terra i la navegació aerostàtica.
81 globus provinents de tot Europa van fer cap a la nostra plana per aconseguir la puntuació i prestigi necessari per optar a un campionat mundial.
Els darrers anys vam tenir proves nacionals .
Per els que puguin pensar que el que fan son tant sols deixar dur se per el vent son ben errats.
A les 7 del matí amb la sortida del sol ja han posicionat el seu cistell, estès el gran globus, encenent ventiladors i prenent foc per escalfar l'aire que els durà a les alçades.
Durant una setmana han mesurat els vents a les diferents alçades, s'ha vigilat uns als altres per corregir errors, saben de posicions geogràfiques i posicionament al gps, i tota decisió ha de ser ràpida ja que un error en alçada els pot dur a sortir de la ruta prevista.
  
Si pensem, des de la sensació d' observador a peu de terra, els vents sempre bufen cap una direcció i al alçar la mirada al veure'ls navegar a dreta o esquerra ens adonem que son experts de la mínima corrent suau que els pot ajudar a assolir l'èxit

Per el que fa a les proves per assolir bàsicament es la precisió en vol i pot marcar se via gps d'aproximació màxima a les dades geo-posicionades del mapa entregat  i la de llançament de testimoni a unes enormes dianes envoltades en els 4 punts nord , sud, est i oest des d' el origen de sortida. El podium va ser per Stephan Zeberli  pilot Suis. Segon Ivan Ayala de la Rioja, i el tercer el Britànic David Bareford.

 mes imatges a:

http://flic.kr/s/aHsjo3k1XD